DESCRIPCIÓ
La setmana de pràctica i reflexió educativa és una setmana on s'aturen les classes i la universitat organitza nombroses activitats com visites a l'escola, pràctiques en un centre i també xerrades educatives entre altres.
Una d'aquestes conferències, concretament l'última de la setmana educativa, parlava de les pissarres digitals i les noves tecnologies com per exemple els iPads.
Miquel Amor va ser el primer en parlar explicant les utilitats de les PDI (Pissarres Digitals Interactives) a l'escola amb diferents exemples de projectes. Ens va explicar que la PDI és una pissarra i un ordinador fusionats. Les pissarres digitals serveixen per tractar la informació tot i que no sempre ajuda a l'aprenentatge. La PDI pot ser molt bona però s'ha de tenir en compte que l'alumne ha d'interactuar, sinó no aprèn. Una altra cosa important és la importància que se li dóna a les PDI, no cal que siguin el centre de la classe sinó que ha de ser un racó més de l'aula, ha de ser un suport.
Seguidament, la Marta Palet i en Jordi Bigas ens van explicar com utilitzen els iPads a la seva escola. El fet d'utilitzar iPads a les classes és un salt tecnològic molt important i que ha afectat als pares de diferents maneres perquè hi ha alguns pares que pensen que l'iPad és una bona eina i d'altres pensen tot al contrari.
Els mestres de l'escola es van haver de formar molt però ha valgut la pena ja que ara estalvien molt de temps, per exemple, passant llistes, posant les notes, fent les mitjanes del curs, etc...
L'utilització de l'iPad ha servit també com una eina de motivació per als nens, el fet de treballar amb una eina nova motiva i dóna ganes d'aprendre amb un format que no és el normal, el de paper.
La idea d'aquest treball amb iPads no és substituir els racons convencionals sinó complementar-los amb una eina nova.
Algunes de les aplicacions que ens van recomanar van ser:
- Educació infantil: MATH 3-4
- Cicle inicial: PuppetPads HD (Aplicació que permet als nens crear una obra narrada per ells i crear els respectius personatges).
- Educaplay: Permet crear les seves pròpies aplicacions.
El professor de Música de Blanquerna, Antoni Miralpeix, va tancar la conferència ensenyant-nos algunes aplicacions musicals com NodeBeat, Bebot o GareageBand. També va crear melodies que contenien veu amb l'aplicació GarageBand.
REFLEXIÓ
Després de viure tota la setmana de pràctica i reflexió educativa crec que va ser una molt bona conferència per tancar i acabar la setmana. Després d'estar tota la setmana visitant diferents escoles, una conferència sobre les noves tecnologies ens va ajudar a recapacitar sobre la manera que volem impartir les nostres classes, si volem fer classes amb un model tradicional o si volem utilitzar les noves tecnologies com les PDI o els iPads.
Per acabar m'agradaria fer una reflexió sobre les noves tecnologies i la seva utilització a les aules, penso que són una bona eina per utilitzar amb els nens i perquè les classes es facin més amenes però penso que no hem d'utilitzar aquestes noves tecnologies amb excés perquè penso que els nens també han de saber escriure a mà i no fer-ho tot amb l'iPad.
AMPLIACIÓ
Durant aquesta conferència ens van demanar que féssim tuits sobre tot el que anava passant a l'auditori i com a conseqüència de tuitejar tots durant dos hores vam ser trending tòpic amb el hashtag #GITIC13. Aquí teniu una foto feta des del meu telèfon mòbil de la prova que vam ser trending tòpic a Espanya durant alguns minuts.
Aquí us deixo una pàgina web molt interessant sobre un taller sobre l'iPad i les apps educatives a l'escola realitzades a l'Escola Cristiana de Catalunya de Barcelona. Aquesta sessió anava adreçada a mestres amb ganes de saber per poder tenir eines per aplicar amb els alumnes als centres educatius. El microtaller l'ha conduit el sr. Nivard Arboix, mestre d'educació primària, formador d'Apple i cofundador d'iDidactic. Aquest microtaller anava dirigit als mestres, prop de 50 mestres hi van assistir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada