dimecres, 18 de desembre del 2013

Twitter

DEFINICIÓ

Twitter és una aplicació web gratuïta que permet als seus usuaris enviar i rebre missatges de text instantanis i d'una longitud de 140 caràcters. Serveix per comunicar el que estem fent i pensant als nostres seguidors i al resta del món. Les actualitzacions es veuen a la pàgina principal al mateix moment que tu ho publiques. És una manera fàcil i simple de seguir el dia a dia d'algú. Tu pots seguir a gent i veure les seves piulades sense necessitat que ells et segueixin a tu. És per això que molta gent té a famosos com a favorits i així pot saber què estan fent en cada moment per ser els primers en saber les noves noticies. Cada vegada és més conegut i s'utilitza més degut als mobil amb internet. Així els usuaris poden rebre les actualitazacions ràpidament. 
Twitter és una eina d'aprenentatge, gràcies a aquesta aplicació hem pogut seguir, per exemple, al nostre bon comunicador, Carles Capdevila i així poder realitzar bé el treball del Bon Comunicador. 

Dins del Twitter podem trobar els conceptes següents: seguidors, @usuari, perfil, respondre, retuït, cronologia, #hashtag... Tots tenen funcions diferents, a continuació explicaré els més utilitzats i els més importants. L'usuari és el nom amb el que pots buscar una persona, per exemple, @MireiaMandico és el meu nom d'usuari, el hashtag anomenat també etiqueta serveix per buscar allò d'un mateix concepte, un exemple, el hashtag #GITIC13 l'hem utilitzat aquest any per tenir tots els tuïts que fan referència a aquesta assignatura.  


AMPLIACIÓ

A continuació tenim un video on ens explica el funcionament del Twitter: http://www.youtube.com/watch?v=lrw7W6PUMpA. És un tutorial on podem veure com funciona el Twitter. També serveix per aprendre a fer-lo funcionar quan ets novell amb aquesta eina. 

REFLEXIÓ

Personalment, aquesta eina no m'havia cridat l'atenció, però durant aquests mesos que l'he estat utilitzant he vist que és una eina molt útil per poder compartir amb el món diferents notícies, pàgines webs, persones que t'interessin i creus que a l'altre gent també poden interessar. És un servei d'internet per poder difundir qualsevol tipus de missatge. M'agrada molt aquesta aplicació ja que puc estar assabentada de tópics d' informacions que m'interessen i per seguir l'activitat de persones importants. 
Durant tot aquest any hem fet diferents treballs amb el twitter, un d'ells és el seguiment d'un bon comunicador.





1 comentari: